שעות פתיחה: ימים א' - ה'
בוקר
- 09:00 - 14:00
אחה"צ - 16:00 - 20:00
יום ו' 09:00-14:00

בית חב"ד

אהוד בן גרא 8
בית כנסת / מרכז פעילות

הרב שלמה בוטבול

שליח הרבי ויו"ר בית חב"ד המרכזי
054-4702338

הרב אהרון בוטבול

שליח הרבי ומנכ"ל בית חב"ד המרכזי
050-6438014

לא מפסיקה להצחיק

השחקנית הקומיקאית והזמרת מיכל לויטין, מופיעה בפני נשים בלבד. כשהיא עולה על הבמה, עוד בטרם תוציא מילה.. הקהל כבר פורץ בצחוק..

השחקנית הקומיקאית והזמרת מיכל לויטין, היא הקומיקאית החב"דית הראשונה, המופיעה כמובן בפני נשים בלבד. הלו"ז ביומן שלה עמוס וגדוש, במיוחד בתקופה זו של ימי "טרום פורים", והשנה הזו בה יש שני חודשי אדר.. הלו"ז צפוף מתמיד והיא לא מפסיקה לשמוח ולשמח.

מיכל, נשואה ליוסי ואם לשישה ילדים החלה להופיע כבר בהיותה בת 10! לפני יותר מעשרים שנה ומאז פיתחה קריירה של ממש בסטאנדאפ ובשירה מקורית.

דבר ידוע, שברגע שמיכל עולה על הבמה, עוד לפני שמוציאה את המילה הראשונה מפיה, הקהל פורץ בצחוק. זה לא בגלל תנועות הפנטומימה המצחיקות והמרתקות שעושה, או הפאות המעניינות שהיא חובשת, אלא כל אחת מהנשים שבאולם, נכחה אי-פעם במופע של מיכל וצחקה מעצם המראה שלה שמתחבר מיד עם הומור ושמחה, שמעלה את הצחוק מאליו.

עם כניסתנו לחודש אדר – עליו נאמר במקורות "משנכנס אדר מרבים בשמחה", נסינו לעמוד ייחודיותה של הקומיקאית מיכל לויטין, מה עומד מאחורי הדמות החביבה הזו שמצליחה למלא אולמות בהופעותיה ברחבי הארץ.

"אני לא למדתי להיות קומיקאית, אני חושבת שנולדתי עם זה. – פותחת הגב’ מיכל לויטין – מעולם לא חשבתי לעשות קריירה מבידור. בילדותי, כבר בגיל עשר הלכתי לשמח אנשים. תמיד זה בער בי, אני חיה עם זה מאז ומתמיד".

"לא ידעתי בעבר שיש מקצוע כזה סטאנדפיסט ולא היה לי מודל לחיקוי שהצבעתי עליו או עליה ואמרתי לעצמי – כך אני רוצה להיות בעתיד. הכל כאילו בא מלמעלה ומאליו בלי לשאול אותי. אף פעם לא פרסמתי את עצמי בשביל עבודה עד היום."

מתי הופעת לראשונה על במה מול קהל?

"הפעם הראשונה בה הופעתי מול קהל גדול, הייתה בבית ספר היסודי. בכל ראש חודש, כיתה אחרת הייתה מופיעה מול תלמידות בית הספר. היות ואני הייתי מצטיינת בתחום, הייתי מופיעה בכל חודש עם כל כיתה."

"הייתה גם הופעה בכנס החגיגי השנתי בבית ספר, שם שרתי סולו וזה היה חלק מתחילת הדרך להופעות על במה מול קהל."

היכן התקיים האירוע הכי גדול בו הופעת עד היום?

"היה לפני לפני כמה שנים, הופעתי באירוע גדול של ארגון ’נשי חב"ד’, היה כינוס עוצמתי, בו השתתפו למעלה מ-7,000 נשים. בשנה שעברה הופעתי באירוע עם קהל עצום בהיכל הטוטו – פארק פרס בחולון, שם השתתפו כ-6,000 נשים וגם היום, אני מופיעה כ-פעמיים בחודש בבנייני האומה בירושלים, שם האולם מכיל כ-3,000 מקומות. והאולם? ב"ה תמיד מלא".

"ברור שמשמח אותי לראות שיש קהל גדול ובפעם אחת אני מצליחה לשמח כל-כך הרבה נשים. אבל אני מרגישה את אותה תחושת סיפוק גם כשאני מופיעה ומשמחת אישה אחת שזקוקה לזה.."

איך בונים מערכון נפלא ומצחיק?

"דבר ראשון, בוחרים את המסר ואתו הולכים עד הסוף. זה יכול להיות בנושא זוגיות, שמחה, אמונה, חינוך ועוד.. לאחר שמחליטים על נושא, מחפשים את הסיטואציה הכי קרובה לעולמה של האישה ומקצינים אותה מימין ומשמאל. עמוד השדרה של המערכון הוא אמיתי, אבל הבדיחות כמובן מוקצנות. זה מה שיפה ומיוחד בסטנדאפ."

"יש לי כותבת למערכונים, שהמומחיות שלה הוא להכניס את המסר היהודי אותנטי בתוך המערכונים, להפשיט ולהוריד אותם לעם, וכמובן גם אני מוסיפה ונותנת את הפאנצ’ים שלי.. אגב, הרבה מהפאנצים והבדיחות, נשלפים להם פתאום, באלפית שניה, על הבמה.."

איזו הופעה מרגשת במיוחד זכורה לך?

"ראשית, כעת ממש כשאני מדברת חזרתי מהופעה פרטית אצל אישה מבוגרת שלא חשה בטוב. הופעתי אצלה בבית בהתנדבות, נטו בשביל לשמח אותה. זה דבר מאוד מרגש, לראות אישה חולה שאני יכולה לגרום לה לאושר וחיוך כל כך גדול. אך, יש בהחלט הופעה אחת מרגשת ומיוחדת במינה שחקוקה אצלי חזק ולא אשכח אותה לנצח.. פעם הופעתי מול קהל נשים חרשות שאותן מאגד ארגון ’שמע קולנו’ ודואג להן במשך השנה כולה."

איך מופיעים מול קהל שלא שומע?

"ובכן, אני עומדת על הבמה, מולי – יושבת אישה שמקלידה במהירות על מסך גדול עבור הנשים החרשות את מה שאני מספרת. הן קוראות את הטקסט מהמסך ומסתכלות על התנועות שלי. להן זאת הופעת פנטומימה והן מתגלגלות מצחוק.. כשראיתי את הכוח שאלוקים נתן לי, שאני יכולה לשמח אפילו נשים חרשות, זה עורר בי רגש מיוחד. יש לנו גם הופעות לנפגעות בנפש ואין דבר יותר מרגש מאשר לשמח נשים כאלו. אני הולכת להתנדב פעמים רבות בבתי רפואה, זה הכי משמח אותי ונותן לי סיפוק רב."

מהו הסוד להיות כל הזמן בשמחה?

"אין סוד איך להיות בשמחה. המציאות הקשה מעציבה גם אותנו, אבל נקודת המבט היא אחרת.. הידיעה שיש בורא לעולם ושום דבר לא קורה סתם. הידיעה שאני יכולה בכישרוני המיוחד לעורר נשים ע"י שמחה לצאת בתופים ובמחולות לקבל את פני משיח. זו תחושת השליחות שלי, שאני פה כדי לשמח, זה מחייב אותי להיות בשמחה."

"כשאני מגיעה לשמח אישה שלא מרגישה טוב ואני זוכרת אותה מהתקופה שבה הייתה בריאה עליזה ושמחה ועכשיו היא מחוברת לבלון חמצן, אז יש עצב, וודאי, אבל לא נותנים לו להתגבר אלא מעלים את השמחה – חייבים להתעלות מעל העצב. כמובן שצריך לדעת ולהאמין שאלוקים יכול להפוך הכל לטובה, אמונה תמיד עוזרת. אסור להתייאש. אני מאמינה שהצחוק והשמחה מרפאים."

"אני חיה את הצחוק והשמחה ואני חייבת להיות עם אנרגיה חיובית. אחרי שיוצאים מהופעה אצל אישה חולה או בבתי רפואה, זה שובר את הרוח אין ספק. אבל כששומעים שההופעה עזרה לאותן נשים זה מרומם בחזרה ומשמח."

את גם אמא למשפחה מבורכת של שישה ילדים, גם שם ההומור פורץ? העבודה, משפיעה גם על הבית?

"גם כאמא יש לי שליחות כלפי הילדים, שיגדלו להיות ילדים שמחים. זה בעצם כל מה שאלוקים רוצה מאיתנו. כשהילדים שמחים הלב שלהם פתוח למקבל כל מסר חינוכי, בדיוק כמונו הנשים שרואות מערכון מצחיק, המסר מתקבל יותר טוב מאלף הרצאות."

"וכן, דאי, הרבה. יש לי ילדה חמודה בת שנתיים. כשהיא רואה דף על הרצפה, היא אומרת לי "אמא.. טקסט". כי בכל פעם שיש טקסט חדש להופעה חדשה, אני מושיבה את הילדים להופעת בכורה, הם צוחקים וגם נותנים לי ביקורת. בבית יש חדר לתחפושות שאני משתמשת כל השנה. אצלנו פורים זה בכל 12 החודשים. לכבוד פורים, בעלי תמיד אומר לי: "הפעם תתלבשי יפה", ובאמת אני קונה בגד חדש וחגיגי לפורים להרגיש את החג למרות שמחופשים כל השנה. בפורים – צריכים להתלבש אלגנט."

מה החלום?

"שנחיה כבר את החלום האמיתי שכולנו חולמים עליו כל רגע – הגאולה האמיתית והשלמה. עד אז.. אני מקווה שהקב"ה ימשיך לתת לי להיות מה שאני, להמשיך לשמח אנשים. יש עוד הרבה מה להספיק. אין מספיק זמן."

באדיבות אתר ’שטורעם’

מערכת האתר

השאירו תגובה