חודש תשרי בפתח ועימו החגים הרבים החלים בו: ראש השנה, יום הכיפורים, חג הסוכות ושמחת תורה. בחגים – כמו בשאר שבתות השנה – מרבים המתפללים לקנות מצוות, לנדור ולרכוש עליות וכד' אותם הם מתחייבים לפרוע במשך השנה. עד כאן הכול טוב ויפה, אך האם מישהו נתן את הדעת כיצד להקל על המתפללים לשלם את התחייבותיהם בקלות ובנגישות ולא ישכחום חלילה?
שירות חדש ונוח לתשלום נדרים לבתי כנסת הושק לאחרונה לציבור האורחים והמתפללים השירות נקרא 'שקל הקודש', והוא מעמיד לרשות המתפללים מוקד 24 שעות (03-5050-222) ואתר אינטרנט (www.222.org.il) בו יוכלו לשלם את הנדרים שלהם לבתי הכנסת כגון עליה לתורה, דמי חבר, קניית מצוות וכדו'
איך לא חשבו על זה קודם?
"מדובר על שירות פשוט ונדרש – אומר לנו גבאי בית כנסת – נצייר לעצמנו אורח המתארח בשבת אצל קרובי משפחה, וכמקובל מכבדים אורחים בעליה לתורה, והאורח נדב סכום כלשהו לבית הכנסת. בהרבה מהמקרים התרומה הזו פשוט נשכחת ומתווספת לרשימה ארוכה של תרומות מאורחים לא שולמו. וזאת משום שאי אפשר לשלם בשבת כמובן, ובמוצאי שבת כבר ממהרים לצאת לדרך.."
באמצעות 'שקל הקודש', האורח יוכל להתקשר 24 שעות ביממה למוקד הטלפוני או להיכנס לאתר 'שקל הקודש', לבחור את בית הכנסת בו התפלל ולשלם את נדרו. הגבאי יקבל הודעה על התשלום שבוצע וינפיק קבלה מתפלל". בשקל הקודש מציינים יתרונות נוספים בשירות כגון: פריסת תשלומים נוחה, קבלה מיידית מ'שקל הקודש', אבטחה מלאה ועוד.
גדולי ישראל ממליצים בחום
עם השקת השירות, זכה 'שקל הקודש' לתמיכה רחבה מגדולי ישראל, שהעלו על נס את גודל הפתרון להציל את הציבור מלשכוח לשלם את נדריהם, שבמקרים מסוימים, מדובר על מצוות לא תעשה מהתורה ממש. כמו שכתוב: "איש כי ידור נדר לה' … לא יחל דברו, ככל היוצא מפיו יעשה" (במדבר ל'). זאת לצד הבשורה וההקלה המשמעותית לגבאים בתפקידם ההתנדבותי.
במקביל הושקה גם 'תוכנת שקל הקודש' לגבאי, לניהול הוצאות והכנסות בית הכנסת, התוכנה ניתנת ללא תשלום לבתי כנסת.