שעות פתיחה: ימים א' - ה'
בוקר
- 09:00 - 14:00
אחה"צ - 16:00 - 20:00
יום ו' 09:00-14:00

בית חב"ד

אהוד בן גרא 8
בית כנסת / מרכז פעילות

הרב שלמה בוטבול

שליח הרבי ויו"ר בית חב"ד המרכזי
054-4702338

הרב אהרון בוטבול

שליח הרבי ומנכ"ל בית חב"ד המרכזי
050-6438014

לגעת במקדש

דגם בית המקדש העשוי מעשרים אלף חלקי לגו, אורכו יותר משני מטרים וחצי וקבוצה בת מאה ילדים מצליחה לבנות את הדגם בתוך שעה וחצי..

המדריך פונה אל קבוצת הילדים: "מי רוצה להביא לכוהן את הכבש שיקריב לקרבן?". אחד הילדים, חיים, מרים את אצבעו. הוא הולך אל ה'כוהן', שאותו מגלם אחד הילדים, ומגיש לו 'כבש' עשוי מלגו. ה'כוהן' לוקח את ה'כבש' ושואל את חיים: "ומה עם הנסכים?" (יין, שניסך על המזבח כתוספת לקרבן).

חיים מאתר את 'לשכת החותמות', המוצבת במתחם בית-המקדש, ומקבל תלוש המזכה אותו בקבלת כד יין. את היין עליו לקבל ב'לשכת השמנים'. אלא שחיים אינו מצליח למצוא את ה'לשכה'. "אחרי שנלמד על בית-המקדש חיים יצליח לאתר את 'לשכת השמנים' ולהביא לכוהן את היין", אומר המדריך לילדים הסקרנים, העומדים סביב דגם בית-המקדש ענק עשוי כולו מאבני לגו.

עשרים אלף חלקים

עשרות-אלפי ילדים השתתפו במרוצת השנים בפעילויות שמעביר חמדת (חמדי) אבנר גנץ (35) מרחובות. חמדי מבקר ברחבי הארץ עם הדגם הגדול שבנה ומעביר סדנה מיוחדות לילדים, המשלבת את בניית דגם המקדש.

בימים אלה של 'בין המצרים' כמעט אין לו דקה פנויה. "כל השנה אני מעביר סדנאות על המקדש בליווי הלגו, אבל בימים אלו הביקוש תמיד מגיע לשיא", מספר חמדי. "הדגם עשוי מעשרים אלף חלקים, ואורכו יותר משני מטרים וחצי. קבוצה בת מאה ילדים מצליחה לבנות את הדגם בתוך שעה וחצי".

אקטואלי מתמיד

קהל היעד מגוּון. "לבית-המקדש אין קהל יעד, הוא שייך לכל יהודי ויהודי", אומר חמדי. "אני מופיע בבתי-ספר בכל המגזרים, גם במגזר הלא-דתי. קודם בניית הדגם אני מספר לילדים על בית-המקדש, בשפה פשוטה המותאמת לכל ילד. מפתיע אותי בכל פעם מחדש לגלות עד כמה הילדים שותים בצמא את ההסברים על בית-המקדש".

בניית הדגם חווייתית. "הילדים מגלים עניין ושותפים ערים לכל התהליך", הוא מספר. "אני מלווה אותם, אבל הם בונים את הדגם בעצמם, על-פי ההוראות. תוך כדי הבנייה הם לומדים המון ופתאום המקדש נעשֶה אקטואלי מתמיד. פעמים רבות הילדים שואלים מתי נזכה לחזות בבניית בית-המקדש האמיתי".

יהדות מלגו

לפני שמונה שנים החל חמדי, תושב פתח-תקווה, לבנות אלמנטים יהודיים בלגו. "זה היה תחביב שלי תמיד, והחלטתי להפיץ דרכו את היהדות. התחלתי מבניית חנוכייה מלגו, מטבח כשר, ספר-תורה, מקווה, תפילין ועוד. לפני כמה שנים הרכבתי את דגם המקדש. נדרשו כמה שנים כדי לבנות את הדגם, מכיוון שצריך לעשות זאת בדרך שילדים יוכלו להרכיב את החלקים בקלות יחסית".

לצד סדנאות המקדש חמדי מעביר חוגים לבנייה מלגו. "אני מעביר חוג שבועי ביישוב לא-דתי, ובעת האחרונה בניתי עם הילדים את דגם המקדש. הילדים מאוד נקשרו לזה. הדגם מיועד לילדים", מסיים חמדי, "אבל גם מבוגרים מגלים עניין בבניית הדגם ומבקשים להצטרף לבנייה. זו חוויה מרתקת לכל גיל.

מערכת האתר

השאירו תגובה