שעות פתיחה: ימים א' - ה'
בוקר
- 09:00 - 14:00
אחה"צ - 16:00 - 20:00
יום ו' 09:00-14:00

בית חב"ד

אהוד בן גרא 8
בית כנסת / מרכז פעילות

הרב שלמה בוטבול

שליח הרבי ויו"ר בית חב"ד המרכזי
054-4702338

הרב אהרון בוטבול

שליח הרבי ומנכ"ל בית חב"ד המרכזי
050-6438014

מה אומר לך ”בית חב”ד”?

"בית חב"ד" - הכתובת לכל ענין יהודי’ - קרוב ל- 500 נקודות מוקדי חב"ד קיימים בישראל. לאלו מכם השואלים: מה צורך יש ב"בית חב"ד"? ומה בעצם תפקידו של שליח חב"ד?

"בית חב"ד" – הכתובת לכל יהודי – מכל הלב לכל אחד! 

השבוע, כמו מפגש של משפחה גדולה הפזורה אי-שם, יתכנסו קרוב ל-900 שליחי חב"ד בישראל שיקיימו שלושה ימי דיונים וסדנאות לצד הרצאות והשתלמויות בנושאים שונים הקשורים לעבודתם השוטפת, כמו: הפעילות עם חיילי צה"ל, הפעלת גני ילדים, ועל רקע דו"ח העוני שהפתרסם השבוע ידונו גם בגיוס כספים, ניהול עמותות ועוד.

לא רק סדנאות והשתלמויות הן מטרת כנס חשוב זה. "כנס שלוחי חב"ד בישראל", מעניק למתכנסיו ’ערך מוסף’ מיוחד. במהלך ימי הכינוס, ישבו יחדיו שלוחי הרבי מליובאוויטש בישראל ויחליפו חויות, טיפים, ישתפו דרכי התמודדות לאתגרים משותפים ויעצימו האחד את רעהו באנרגיה מחודשת להצלחת שליחות הקודש בהפצת היהדות במאור פנים, ולהאהיב שם שמים בעם ישראל.

לאלו מכם השואלים: מה צורך יש ב"בית חב"ד"? מה תפקידו של שליח חב"ד? ומדוע נדרש שליח בכל עיר, שכונה או אפילו אוניברסיטה? עבורכם ממש מוקדשת כתבה זו.

חב"ד  – שלך ובשבילך!

שמה הרשמי של תנועת חב"ד הוא "חב"ד-ליובאוויטש". חב"ד הם ראשי התיבות של חכמה, בינה, דעת – ביטוי לגישת התנועה שיש לרתום את הכשרונות האינטלקטואליים לעבודת הבורא ולשיפור האישיות. ליובאוויטש היא שם של עיירה קטנה ברוסיה בה צמחה החסידות. משמעות השם היא "עיר האהבה", שם מתאים במיוחד לחסידות שחרתה על דגלה אהבה בלי גבולות לכל יהודי.

במטרה להגיע ולהנגיש את היהדות לכל יהודי באשר הוא, דוגלת חב"ד בשימוש בכל טכנולוגיה מודרנית, כשידורי לווין או אתרי אינטרנט, כמו גם שימוש במסעי פרסום חוצות נרחבים כאמצעי להפצת היהדות. חסידי חב"ד מעורים בציבור הכללי ובחלק מבתי חב"ד פועלים מרכזים ללימודי יהדות לציבוד דתי וחילוני כאחד.

מהו, בעצם, "בית חב"ד"?

חסידות חב"ד מתאפיינת במעורבות רבה בחיי הציבור. ביזמת הרבי מליובאוויטש, ובמטרה להפיץ את התורה, מצוותיה וחסידות בכל קצווי העולם היהודי, הוקמו "בתי חב"ד" בכל נקודה על פני מפת העולם, ואף באיזורים נידחים ניתן למצוא בית חב"ד! 

בית חב"ד הוא למעשה מרכז יהדות אזורי של חסידות חב"ד המנוהל על ידי שליח חב"ד המקומי, בא-כוחו של הרבי מליובאוויטש. מטרת מוסד זה הוא לעזור ולתמוך ביהודים בכל הנדרש, בעיקר בענייני יהדות ואף לעזור ולסייע בצרכים שונים מתוך אהבת ישראל. בתי חב"ד הראשונים הוקמו כבר בשנת 1950…

בית חב"ד מנוהל על ידי השליח, והוא החולש על החלק הארגוני והפיננסי של בית חב"ד. בדרך כלל, קיימים מוסדות נוספים תחת הנהלת בית חב"ד, כגון בתי כנסת, מקוואות, בתי ספר ומדרשיות, חנויות תשמישי קדושה ומזון כשר, מרכזי הזנה, גני ילדים ועוד.

אגב, את הכינוי "בית חב"ד", טבע הרבי מליובאוויטש בסוף שנות ה-60 של המאה ה-20 בבית חב"ד בלוס אנגל’ס, קליפורניה, בראשות השליח הרב שלמה קונין‏, ובשם זה נקראו סניפי חב"ד בעולם.

הפתגם הנפוץ אומר "בכל מקום שיש קוקה קולה יש חב"ד", אך בשני הבדלים: הראשון, ישנם מקומות רבים אליהם קוקה קולה לא מגיעה, וחב"ד כן. ההבדל השני הוא: קוקה קולה שומרת את סוד מרכיביה לעצמה, בעוד חב"ד משתפת לכולם את כולם…

אופי הפעילות של "בית חב"ד"

הפעילויות המתקימות בבית חב"ד משתנות בין השלוחים השונים ובאופן כללי נחלקות לשני סוגי פעילויות. פעילויות קבועות ופעילויות עונתיות. 

הפעילויות הקבועות שמקיימים שלוחי חב"ד הן בעיקר מה שמכונה ’עשרת המבצעים’ של הרבי מליובאוויטש, כלומר הנחת תפילין, קביעת מזוזות בבתי התושבים, הכשרת מטבחים, חלוקת ערכות נרות שבת להדלקה, וכן שיעורים והרצאות בענייני יהדות, תורה ומדע, חינוך, שיעורי תורה ועוד.

הפעילויות העונתיות של שלוחי חב"ד, הן בדרך כלל בסמיכות לחגי ישראל ובתקופות שונות. כלומר תקיעת שופר במקומות ציבוריים בראש השנה, נטילת לולב ואתרוג בחג הסוכות, הדלקת נרות חנוכה בחנויות ובמקומות ציבוריים, בחג הפורים חלוקת משלוחי מנות, לאנשים שונים, למשפחות שכולות ומשפחות נפגעי טרור, לכוחות הביטחון, ולחולים הנמצאים בבתי חולים ולבסיסי צבא. וקריאת עשרת הדברות לילדים בכל בית כנסת בחג השבועות. כמו כן יש פעילויות קיץ כגון קייטנות, מועדוני של"ה (שיעורי לימודי הדת) וגני ילדים.

בנוסף לפעילות שמטרתה השפעה דתית, עוזרים השלוחים ליהודים בארץ ובעולם גם בתחומים שאינם קשורים לדת, בהתאם להשקפה החב"דית שעזרה גשמית חשובה לא פחות מעזרה רוחנית. כך למשל נפוצים בתי חב"ד המפעילים בתי תמחוי ומפעלי חסד אחרים עבור נזקקים. בתי חב"ד באזורי תיירות, מהווים במקרים רבים מעין שגרירות ישראלית/יהודית המסייעת במקרי חירום.

במה אוכל להיעזר ב"בית חב"ד"?

אין כמעט נושא או עניין ביהדות ש"בית חב"ד" לא נוגע בו. בין השירותים שמגיש בית חב"ד (משתנה ממקום למקום) נמצא בין השאר: שיעורי תורה לגברים ולנשים, מקווה, בית כנסת, בדיקת מזוזות ותפילין, סדנאות בנושאי יהדות, הכנה והדרכה לבר מצווה, הכנה לנישואין, ברית מילה, ביקור חולים, שבתות אירוח, פעילויות בחגים, תהלוכת ל"ג בעומר, יודאיקה, ספרייה יהודית, ביקורי עידוד בכלא, פעילות חגים בבסיסי, צה"ל, פעילות עם עולים חדשים, עזרה ליולדות, חלוקת סלי מזון לנזקקים, יעוץ והכוונה בכל נושא ועוד ועוד.

מימון הפעולות נעשה בעיקר על ידי תורמים מקומיים. כך תרומתם של המקומיים נשארת בקהילה – למען יהודי המקום. בתי חב"ד משמשים כתובת לכל ענין יהודי. אתה מוזמן לבוא לבית חב"ד, ליהנות מאורו ואף להצטרף לפעילותו למען הקהילה.

מערכת האתר

השאירו תגובה